Ljud vs Oljud

image80

Hej, jag har nu ett piano. Jag kan inte spela på det men det löser sig. Pianolektioner, någon? Än en gång kommer mina grannar att älska mig. Ska försöka att bara spela mitt inatten. OBS!! Skämt! för alla eventuella bloggläsande grannar utan humor. Man vet aldrig.

Förr i tiden, vi kan kalla det Tiden Innan Den Kristna Hotelselappen, så brukade jag spela ganska hög musik på kvällar och nätter. Detta gjorde jag såklart eftersom bra musik blir ännu bättre när den spelas högt. Men så en dag så kom Lappen. Där stod att om jag inte slutade spela musik högt på kvällar så skulle De säga till Styrelsen och eventuellt Ta Till Åtgärder. Oh-OH! Sen stod det Gud Bevare Er och en fisksymbol var ritad. Den symbolen som kristna använde under förföljelsetiden istället för ett kors, fick jag reda på. Många frågor uppstod i och med lappen. Varför knackade de bara inte på och sa till istället? Var det ett skämt? Är Gud med mig?

Någon dag senare hittade min lillasyster en bild på bilddagboken som visade lappen. Jag hade berättat om den för henne och hon fick CHOCKEN när hon såg lappen i nån annans bilddagbok. Uppenbarligen var det min granne, som inte alls kristen men ändock irriterad, hade gjort lappen, dels på skämt och dels på allvar. Mycket underligt tyckte jag. För om man menar allvar med störande ljud så skojar man väl inte till det. Eller ville de bara göra mig paranoid? Svaret kom lite senare, när grannen skrev i min shout box på last.fm : "oh, nu kan jag inte bara lyssna på vad du lyssnar på. nu vet jag VAD du lyssnar på också! höhö. :P" . Mycket kul. Nu försöker jag lyssna i mina feta hörlurar istället iaf.

image79
<3 <3 <3


Men det här med grannar och störande ljud alltså. Det hör väl till folkvett att inte ha technorejv kl 05 på morgonen och att inte heller störa ihjäl sig för minsta lilla. Bor man i stan och särskilt i lägenhet så vet man att folk för med sig ljud och oljud. Jag låter mina grannar spela Markoolio hur högt de vill för då vet jag att jag kan spela min musik högt nån gång. Och jag håller mig lugn när de borrar en söndagmorgon för då vet jag att jag kan sjunga singstar ibland. Passar det inte rekommenderar jag skogen. Det är inte så illa där faktiskt. Nån gång ska jag bo i skogen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0